+36 70 397 06 89
Folyamatosan, sürgős esetben akár hétvégén is!

Hasznos tanácsok > Táppénz, gyed többes jogviszony után

Táppénz, gyed többes jogviszony után

2015.02.05. Táppénz, gyed többes jogviszony után

Közérthetően: táppénz, gyed, csecsemőgondozási díj: így jár többes jogviszonyban

Ha valaki egyidejűleg több biztosítási jogviszonyban is áll, és mindegyik jogviszonyában megfizeti a 3 százalékos pénzbeli egészségbiztosítási járulékot, akkor táppénzre, csecsemőgondozási díjra, illetve gyermekgondozási díjra lehet jogosult, mégpedig mindegyik jogviszonya után.  

Táppénz

Egyidejűleg fennálló több biztosítási jogviszony esetén az a szabály, hogy a keresőképtelenséget és a táppénzre való jogosultságot, valamint azok időtartamát, az ellátás mértékét, illetőleg összegét mindegyik jogviszonyban külön-külön kell megállapítani.

Például ha valaki  munkaviszonyban áll, és a munkaviszonya mellett egyéni vállalkozóként is dolgozik, akkor mind a munkaviszonyában, mind egyéni vállalkozóként táppénzt fog kapni, ha a kezelőorvos mindkét jogviszonyában keresőképtelenséget igazol.

Ugyanígy két táppénzt kap akkor is, ha a több biztosítási jogviszony ugyanannál a foglalkoztatónál áll fenn. Például egy kft.-n belül az ügyvezető munkaviszonyban látja el az ügyvezetői feladatokat, és ezzel párhuzamosan tagsági jogviszonyban tanácsadói feladatokat is ellát. Ha beteg lesz, és a kezelőorvos mindkét jogviszonyában keresőképtelennek nyilvánítja, akkor mindkét jogviszonyában külön-külön kell megállapítani a táppénzét.

Csecsemőgondozási díj

Ahogyan a táppénznél, itt is több helyről is lehet ezt az ellátász igényelni, és kapni.  

Gyermekgondozási díj

Ha a biztosított egyidejűleg fennálló több jogviszony alapján jogosult gyermekgondozási díjra, a jogviszonyonként megállapított díjak összegét egybe kell számítani, az ellátás összege egybeszámítás esetén sem haladhatja meg a minimálbér kétszeresének (210 ezer forintnak) a 70 százalékát (147 ezer forintot).

Abban az esetben azonban, ha a biztosított több gyermek után jogosult egyidejűleg gyermekgondozási díjra, úgy a maximális összeget gyermekenként kell megállapítani. 2015 januárjától kell alkalmazni azt a szabályt, hogy ha valaki egyidejűleg több biztosítással járó jogviszonyban kötelezett egészségbiztosítási járulék fizetésére, a táppénz, a baleseti táppénz, a csecsemőgondozási díj iránti kérelmét a kifizetőhelynek, illetve az egészségbiztosítónak kell elbírálnia és folyósítania az összeget, míg a többes jogviszonyból származó gyermekgondozási díj iránti kérelmét kizárólag az egészségbiztosítónak kell elbírálnia és folyósítania az ellátást.