+36 70 397 06 89
Folyamatosan, sürgős esetben akár hétvégén is!

Aktuális > Eleshet a családi adókedvezménytől, az aki nem vált ki adókártyát a gyerekének

Eleshet a családi adókedvezménytől, az aki nem vált ki adókártyát a gyerekének

2015.07.31. Eleshet a családi adókedvezménytől, az aki nem vált ki adókártyát a gyerekének

Fontos változás, hogy 2016. január 1-től csak olyan gyerek után vehető igénybe a családi adókedvezmény, akinek van adóazonosító jele (kis zöld  kártya) Mivel még sokan nem tudnak a változásról, illetve sokan az utolsó pillanatra hagyják ezt, valószínűleg év végén rohamozzák meg a szülők az adóhatóságokat.

Nemcsak a február 25-i és május 20-i adóbevallásokhoz szükséges majd az eltartott, illetve a kedvezményezett eltartott adóazonosító jele, de a havi számfejtéshez is csak azzal együtt fogadja be a munkáltató a családi adó kedvezményről szóló nyilatkozatot. (ezt a nyilatkozatot pedig már év elején meg kell tenni !)  

A 2005 után születettek automatikusan kaptak adóazonosító jelet, de kártya kiállítására csak a 2008 december 8 után születetteknél került már sor.  Így ezekben az esetekben is külön meg kell igényelni az adókártyát.

Igényelni a 15T34-es nyomtatványon lehet az ügyfélkapun keresztül (akinek van), illetve személyesen a NAV helyi kirendeltségén.

FONTOS! Ha papíron adjátok be a nyomtatványt (személyesen viszitek be, vagy postán adjátok fel), figyeljetek oda, hogy mindkét szülő aláírása szerepeljen rajta, csak úgy fogadják el!