+36 70 397 06 89
Folyamatosan, sürgős esetben akár hétvégén is!

Aktuális > Csalók vadásznak a cégekre !

Csalók vadásznak a cégekre !

2015.07.03. Csalók vadásznak a cégekre !

Újra csalók garázdálkodnak, akik társaságokra, vállalkozásokra specializálták magukat. Könyvelő irodánkhoz több visszajelzés is érkezett, így fontosnak tartjuk egy tájékoztatást közzé tenni.

A cég módszere, hogy felhívják az adott cég vezetőjét, és közlik, hogy korábban, tavaly, tavaly előtt, stb. szóbeli megállapodást kötöttek reklámozásról, hirdetés közzétételéről, melyet a cég a mai napig nem fizetett ki. Ha ezt most azonnal nem pótolja felszámolást indítanak a cég ellen.

Természetesen a dolog több sebből is vérzik:

1,  A magyar jog szerint, ha valaki állít valamit, azt neki kell bizonyítania: Ha valaki azt állítja, hogy szóban szerződést kötöttünk, akkor azt  - pl egy hangfelvétellel- be is kell bizonyítania. Ha nincs bizonyíték, nincs szerződés.

2,   Ha létre is jött egy szerződés, amit nem fizetett ki valaki, akkor azt fel kell szólítani írásban is a fizetésre (számlára hivatkozva, szerződésre hivatkozva stb.) Ha ez nem vezet eredményre, akkor lehet fizetési meghagyást tenni (ennek jogi útja van, és itt is kell legyen a követelés alátámasztására dokumentum) vagy bíróságon keresztül el lehet indítani a felszámolást, de a bíróság is bizonyítékok alapján jár el.

Aki viszont felül a csalóknak, az többszörösen is veszíthet: Egyrészt pénzt fizet ki egy nem teljesített szolgáltatásért, másrészt viszont a fizetéssel, kvázi elfogadja a szerződést (ráutaló magatartás) és így akár évekre is a szélhámosok hálójába kerülhet.

Kérjük ügyfeleinket, ha olyan ügylet előtt állnak, ahol nem világosak a feltételek, vagy úgy érzitek, átvágás, akkor beszéljük meg, mert valószínűleg tényleg átvágás lesz… !